KRISTALNI CVIJET u rukama najboljih frizera Hrvatske

Drugi Festival kose – Advent u kosi za izbor najljepše adventske frizure Hrvatske, organizirala je 08.12.2019. tvrtka Shapeit, u Hotelu Internacional,  uz dodjelu prestižne nagrade Kristalni cvijet…

Obavljeno: 16.12. 2019.

Nagradu Kristalni cvijet izradila je tvrtka Gorica staklo, po ideji slikara Josipa Benjaka

U kategoriji Adventska svečana frizura Kristalni cvijet je uručen modelu pod nazivom Božićna ruža, koji je izradila Katarina Kovač iz Bjelovara, make-up je radila Martina Rihtarić, a haljinu salon vjenčanica Nikolina iz Bjelovara. 

U kategoriji Adventska avangardna frizura Kristalni cvijet uručen je modelu Daruvarska pahuljica, koji je izradila Kristina Fureš, frizerski salon Kristinka iz Daruvara. Haljinu je izradila Senka Janček, odjel hortikulture iz Daruvarskih toplica, a make-up Sandra Slivar. U kategoriji Muška adventska frizura Kristalni cvijet uručen je modelu Mad Max, koji je izradila Martina Turković iz frizerskog salona Mika iz Opatije. Poseban make-up radile su Marija Burazin i Lara Sanković

Nagradu Kristalni cvijet za najljepši make-up uručen je vlasniku frizerskog salona JK StyleHair studio iz Zagreba, Josipu Križnjaku, a make-up radila je Matea Jokić, a odjeću za modela pod nazivom Ledena kraljica izradila je dizajnerica Tomislava Martinić. 

Posebnu nagradu Kristalni cvijet u kategoriji Adventska svečana frizura za đake nagradu je primila učenica Laura Todorović iz 2. razreda srednje strukovne škole zagreb iz salona Potepuh, Ilica 490, pod nazivom modela Advent u noći. 

Da frizeri mogu učiniti sve svojim rukama dokazala je Ivana Vincek, vlasnik frizerskog salona Viva iz Molva koja je svojim rukama na modelu pod nazivom Plava kraljica Adventa, uz frizuru, izradila i atraktivnu haljinu i make-up. Također, veoma zapažen model bio je pod nazivom Snježna kraljica, koji je izradila Matea Mesić iz Velike Gorice. U kategoriji Adventska avangardna frizura, model pod nazivom Zlatna božićna priča, koji  je izradila Mevlida Jović iz Karlovca, također je bila veoma zapažena zbog dobro usklađene frizure s odjećom, a make-up je radila Maja Grbić.

Iz grada Garešnice svoje radove pokazalo je vrlo uspješno više frizera. Vrlo lijepi rad imala je Đurđa Halužan Račan, frizerski salon Nada, model pod nazivom Adventura. Iz istog salona, Ivan Pejčin, model pod nazivom Bonita, također je pokazao da ima veoma maštovite ruke, a odjeću njegova modela izradila je kreativna grupa učeničkog doma Garešnica. Snježana Milinković, iz frizerskog salona Gogo, odnosno njezin model pod nazivom Mr. Morgen, dala je veliku asocijaciju na poznatog pjevača Ivu Robića, rođenog u Garešnici. 

Pokrovitelj manifestacije bio je grad Zagreb, gradonačelnik Milan Bandić. U tri kategorije natjecali su se frizeri iz Vukovara, Bjelovara, Molve, Daruvara, Garešnice, Karlovca, Opatije i Zagreba. Manifestaciju je otvorio zagrebački dječji zbor Bajka, koji je ove godine proslavio 26. godišnjicu. Svi frizeri natjecatelji pokazali su veliko znanje u izradi adventskih frizura. Stručni  žiri radio je u sastavu:  Jelica Potočki – Zagreb, Dragica Milić – Pušća Donja, Dragica Majer – Zagreb, Štefanija Lazar – Varaždin, Jasmina Pažić – Konjščina, Mubera Šerifi – Opatija.

Sponzori manifestacije bili su :

1. Slastičarnica Tena – Slatina

2. Slastičarnica Orijent – Zagreb

3. Slastičarnica Monika – Samobor

4. Firma Za Vas – Pula, vlasnik Branko Šovagović

5. Caffe bar Song – Zagreb, vl. Filip Orešković

6. Zalogajnica Kod Šime – Zagreb, vl. Duje Renić

7. Cvjećarna Ljubica Rukljić – Zagreb

8. Cvjećarna Zdrava Vrljić – Zagreb

9.  Općina Čađavica

10. Grad Garešnica

Svoje frizere podržali su grad Bjelovar, Daruvar, Udruženje Obrtnika Karlovac, Obrtnička komora Bjelovarsko Bilogorske županije, Udruženje Obrtnika Opatija.

Kristalni cvijet izradila je Gorica staklo d.o.o., tvrtka s 50 godina tradicije i kvalitete iz Velike Gorice, a idejno rješenje dao je slikar Josip Benjak iz Zagreba.

Pozornicu su krasili trofeji s europskog i svjetskog prvenstva što ih je osvojio Drago Sastić, vlasnik frizerskog salona Potepuh iz Zagreba, 2016. godine u Parizu. Te je godine bio prvak, a 2017. viceprvak svijeta.

Fotograf manifestacije bio je AVI studio, Bencekovićeva 38, Zagreb i vlasnica Jelena Bobić.