EVO ZAŠTO TREBATE POSJETITI PROJEKT ILICA: Q’ART – LJETNO IZDANJE

Projekt Ilica: Q’ART, kolektivni public art projekt, ide dalje – 12. lipnja održat će se ponovno u zagrebačkoj Ilici, na čuvenom Britancu, ali ovaj put pod new age nazivom Flower Power. Evo što vas sve čeka na ljetnom izdanju Projekt Ilica: Q’Art, koji ne biste trebali propustiti…
 

Za vrijeme održavanja programa na Ilici i Britancu 12. lipnja promet će u tom dijelu grada biti zatvoren…

Ovoga lipnja akcija/festival Projekt Ilica: Q’ART ugošćuje izlagače iz cijele Hrvatske i šire, a uključit će se i plesni kolektiv Škvadra s izvedbom svoga komada Punopravno, dok će vas na Britancu pokrenuti afrički ritmovi uz ComiBlade i Kaira Kela kolektiv. Lipanj će biti posebno aktivan na Art punktu, koji organizira Akademija likovnih umjetnosti u Zagrebu, a svoje će radove ondje izložiti čak 58 mladih umjetnika studenata Akademije. Atmosferu na umjetničkom punktu inspirirat će mlada DJ-ica Kate Slater iz Londona.

Akcija/festival namijenjena je svim predstavnicima zajednice, pa vrijedi prošetati cijelim dijelom Ilice, zatvorenim za promet od Frankopanske do Primorske, jer će mnoge humanitarne udruge, prijatelji Projekta Ilica, pomoć svih nas iznimno cijeniti. Ovoga će lipnja tako na Ilici biti udruga Fajteri, organizacija Marijini obroci, udruga Merida, udruga Meow me, udruga Svitanje, udruga Korablja i udruga Životna linija, a Q’ART projekt pomaže svima afirmirati svoje aktivnosti i omogućuje im biti vidljivima široj javnosti. Q’ART pomaže i raseljenim prijateljima iz Ukrajine kako bi se afirmirali u Hrvatskoj, pa će se na ovom festivalu predstaviti Natalya Filatova sa svojim čudesnim sapunima, za koje, kaže Natalya, mogu biti sve –  i poklon i ukras i edukacijski alat.

Osim izlagača, Ilica će kao i uvijek biti mjestom ispijanja jutarnje kavice, degustacije ljetnih delicija, pića i hrane, a pridružit će nam se i foodkoncept Brunchy. Kako bi mogli uz kavicu na tračnicama uživati u glazbenim poslasticama, pobrinut će se Filip Pavić quartet, Pavle Golubić, Davor Doležal trio i Željka Veverec sa svojim Je Veux bendom.

Avangardna, začudna i sve posjećenija revija članova ULUPUH-a i studenata TTF-a održat će se, kao i uvijek, u 12 sati na Britancu pod sigurnim vodstvom doc.dr.art. Ivane Bakal i stručne suradnice dipl.ing. Đurđice Kocijančić.

Na ljetnom izdanju Projekta Ilica nastupit će i Je veux band

Projekt popularno  već nazvan Ilica autorski potpisuju i organiziraju Aleksandar Battista Ilić i Ivana Nikolić Popović u suradnji s Akademijom  likovnih umjetnosti (ALU), Obrtničkom komorom Zagreba, ULUPUH-om i TTF-om, uz pokroviteljstvo Ministarstva kulture i medija, Grada Zagreba te uz podršku Turističke zajednice grada Zagreba, HDS ZAMP-a i IGEPA-e, kao i, naravno, svih izlagača, dućana, obrta, ugostitelja i umjetnika iz Q’ART-a za koje Projekt Ilica Q’ART živi i bez kojih ne bi niti postojao.

Detaljne informacije o programu, rasporedu događanja i lokacijama mogu se pronaći na www.projektilica.com ili na Facebook stranici @projektilica ili Instagram stranici projekt_ilica

Za sve dodatne informacije slobodno se obratite e-mailom  info@projektilica.com ili telefonom ( 01/6398282).