• Home
  • KULTURA
  • Moda & Trendovi
  • Ljepota & Zdravlje
  • Gastro & Food
  • GASTRO&PUTOVANJA
  • PROMOCIJE
Skoči na sadržaj

svijet

… koji može biti vaš!

  • Home
  • KULTURA
  • Moda & Trendovi
  • Ljepota & Zdravlje
  • Gastro & Food
  • GASTRO&PUTOVANJA
  • PROMOCIJE

Kategorija: GASTRO&PUTOVANJA

U POTRAZI ZA IZGUBLJENIM SLATKIM OKUSIMA S PELJEŠCA

od admin od 31/01/202105/02/2021 u GASTRO&PUTOVANJA

Duboko uronjen u Mediteran, upućen na interakciju s omorjem, Pelješac nudi bogatstvo namirnica, ali i inspirativnu tradiciju jake mediteranske  gastronomije, kako u pripremi  jela, eno kulturi, tako i u pekarsko-slastičarskoj… [Nastavi s čitanjem]

KAKO JE BAKALAR UKRAO BADNJAK

od admin od 23/12/202031/01/2021 u GASTRO&PUTOVANJA

Nije, kako bi se moglo pomisliti, kulinarska intuicija stručnog gastronoma na naše stolove donijela istančane okuse bakalara, već jedna snažna morska oluja u vodama Norveškog mora u 15. stoljeću. Ali,… [Nastavi s čitanjem]

SLATKA I DOBRO ZAČINJENA POVIJEST HVARSKIH PAPRENJAKA

od admin od 14/12/202031/01/2021 u GASTRO&PUTOVANJA

Tihi vodiči, čuvari povijesti i kulture, ljekoviti zalogaji, slatki darovi, usrdni znaci pažnje i ukusne prhke poruke ljubavi – sve su to kroz povijest bili medenjaci, najhibridniji slatki proizvodi, koje… [Nastavi s čitanjem]

U TRENDU I ZA STOLOM

od admin od 01/09/202020/09/2020 u GASTRO&PUTOVANJA

Unatoč pandemiji, moderni restorani danas su ono što su nekad bila kazališta: mjesta spektakla na kojima izlazak na večeru postaje pravi javni događaj. Kuhari su, najprije u Francuskoj, potom u… [Nastavi s čitanjem]

PEČUH – GRAD KOJI MIRIŠE NA PAPRIKU

od admin od 31/08/202020/09/2020 u GASTRO&PUTOVANJA

Pečuh, multikulturalni grad smješten na obronku planine Mecsek, pravi je ponos susjedne nam države. Peti je grad po veličini u Mađarskoj, sveučilišno središte, a gotovo na svakom koraku može se osjetiti… [Nastavi s čitanjem]

TANJUR PUN ZAČINA

od admin od 04/06/202002/08/2020 u GASTRO&PUTOVANJA

  Ako vam je dosta dobre, stare kuhinje, a niste vješti u minimalizmu i drugim trendovima, posegnite za –začinima. Provjerite svoje kulinarsko umijeće i zadovoljite svoje osjetilo okusa… DESERTNI SUHI KOLAČIĆI… [Nastavi s čitanjem]

Kratka povijest batata, krumpirova dalekog rođaka

od admin od 26/11/201902/12/2019 u GASTRO&PUTOVANJA

Slatki krumpir, odnosno batat (Ipomoea batatas), biljka je koja pripada obitelji slakova…

KAKO JE BAKALAR POSTAO DELICIJA

od admin od 20/10/201922/12/2020 u GASTRO&PUTOVANJA

Bakalar je dugo bio jedan od tipičnih jela Venecije. Bakalar, sušeni,  ne potječe, međutim, iz jadranskog akvatorija, već iz  Norveške. A očuvan je sušenjem na hladnom zraku. Postoji nekoliko priča o tome kako je bakalar došao u Veneciju, od kojih su neke uzimaju kao legende…

Gastro recepti

GASTRO&PUTOVANJA

U POTRAZI ZA IZGUBLJENIM SLATKIM OKUSIMA S PELJEŠCA

GASTRO&PUTOVANJA

KAKO JE BAKALAR UKRAO BADNJAK

GASTRO&PUTOVANJA

SLATKA I DOBRO ZAČINJENA POVIJEST HVARSKIH PAPRENJAKA

PORTRET DIZAJNERA

Greta Gudelj

Premda nije nikad favorizirala modne revije, velike fashion skupove, hrvatska dizajnerica i poduzetnica Greta Gudelj modni put izabrala je iz razloga što se u okruženju mode, ljepote i modnoga sadržaja oduvijek najbolje osjećala.

Greta Gudelj
Read more

Zadnje objave

  • ZDRAVLJE

    KAKO OSTATI ZDRAV U PANDEMIJI

  • KULTURA

    JAGODA MARTINČEVIĆ: OPERNA I KONCERTNA PUBLIKA STVARA SE OD MALIH NOGU

Kategorije

  • DOBRI RECEPTI
  • EVENTI
  • GASTRO&PUTOVANJA
  • GASTRO&PUTOVANJA
  • KULTURA
  • LJEPOTA
  • LJEPOTA
  • MODA&TRENDOVI
  • PROMOCIJE
  • PROMOCIJE
  • ZDRAVLJE
  • ZDRAVLJE ŽENE
Copyright © 2021 svijet. Sva prava pridržana.
Fooding Tema od FRT