Duboko uronjen u Mediteran, upućen na interakciju s omorjem, Pelješac nudi bogatstvo namirnica, ali i inspirativnu tradiciju jake mediteranske gastronomije, kako u pripremi jela, eno kulturi, tako i u pekarsko-slastičarskoj… [Nastavi s čitanjem]
Kategorija: GASTRO&PUTOVANJA
Nije, kako bi se moglo pomisliti, kulinarska intuicija stručnog gastronoma na naše stolove donijela istančane okuse bakalara, već jedna snažna morska oluja u vodama Norveškog mora u 15. stoljeću. Ali,… [Nastavi s čitanjem]
Tihi vodiči, čuvari povijesti i kulture, ljekoviti zalogaji, slatki darovi, usrdni znaci pažnje i ukusne prhke poruke ljubavi – sve su to kroz povijest bili medenjaci, najhibridniji slatki proizvodi, koje… [Nastavi s čitanjem]
Unatoč pandemiji, moderni restorani danas su ono što su nekad bila kazališta: mjesta spektakla na kojima izlazak na večeru postaje pravi javni događaj. Kuhari su, najprije u Francuskoj, potom u… [Nastavi s čitanjem]
Pečuh, multikulturalni grad smješten na obronku planine Mecsek, pravi je ponos susjedne nam države. Peti je grad po veličini u Mađarskoj, sveučilišno središte, a gotovo na svakom koraku može se osjetiti… [Nastavi s čitanjem]
Ako vam je dosta dobre, stare kuhinje, a niste vješti u minimalizmu i drugim trendovima, posegnite za –začinima. Provjerite svoje kulinarsko umijeće i zadovoljite svoje osjetilo okusa… DESERTNI SUHI KOLAČIĆI… [Nastavi s čitanjem]
Slatki krumpir, odnosno batat (Ipomoea batatas), biljka je koja pripada obitelji slakova…
Bakalar je dugo bio jedan od tipičnih jela Venecije. Bakalar, sušeni, ne potječe, međutim, iz jadranskog akvatorija, već iz Norveške. A očuvan je sušenjem na hladnom zraku. Postoji nekoliko priča o tome kako je bakalar došao u Veneciju, od kojih su neke uzimaju kao legende…