Lumblija, jedna od mnogih slastica koje se spravljaju za Dan mrtvih, nedvojbeno je kraljica korčulanske svetkovine hrane, jer sa svojom društvenom i obiteljskom vrijednošću predstavlja čin jedenja, važan poput molitve,… [Nastavi s čitanjem]
Kategorija: GASTRO&PUTOVANJA
U četverostrukom putu detoksikacije tijela, emocionalne ravnoteže, mentalne dekontaminacije i potrage za duhovnom jasnoćom – kako to nazivaju moderne teorije ozdravljenja, zapravo je riječ o zaboravljenom putu do zdravlja koji je prakticirala i prakticira većina… [Nastavi s čitanjem]
Arapi su mu dali ime, Biblija ga je proslavila, Grci ga uvrstili u najljekovitije biljke Mediterana, Plinije Stariji nazvao ga je „hranom za svinje“, otočani ga smatraju hranom za tovare,… [Nastavi s čitanjem]
Za Dijon se kaže kako je to grad stotinu zvonika zbog brojnih crkava u gradu i okolici. Naziv grada dolazi pak od riječi ”divin”, što znači “božanski”. Njegove stanovnike… [Nastavi s čitanjem]
Moderni svijet putuje da bi se odmorio, uživao i upoznavao nove stare krajeve. Među destinacijama koje ne biste trebali propustiti svakako je Kreta, grčki otok u Sredozemlju, na kojem ćete… [Nastavi s čitanjem]
Je li vam se ikada dogodilo da ste došli na neko novo mjesto i da vam se činilo kako ste već ondje bili – imali ste deja vu gotovo svega što ste ondje ugledali?