SYNERGY LEĆE ZA POGLED KAO U MLADOSTI

 Za pacijente s kataraktom i one koji ne žele naočale za blizu, srednju udaljenost i daljinu, za sve one koji žele riješiti se prezbiopije ili „starog oka“ i postići povratak vida „kao u mladosti“, ekskluzivno na ovim prostorima elitni europski kirurzi Specijalne bolnice SVETI VID iz Beograda, ugradnjom najnovije generacije premium intraokularne leće produbljenog fokusa, tzv. Synergy leće, vraćaju oku akomodativnu sposobnost koju je nekad, u mladosti, imala naša prirodna biološka leća…

Utemeljitelj i generalni direktor beogradske Specijalne bolnice SVETI VID, Svetozar Dragović, neosporni lider u zdravstvenom menadžmentu, u svom se radu vodi idejom da u zaštitu zdravlja valja ulagati u profesionalno osposobljavanje, ali i u suvremenu tehniku.

Oči su zrcalo duše, kaže dobra stara izreka, a više je nego sigurno da tvorci te izreke nisu razmišljali kakve su to oči, jesu li zdrave, s besprijekornim vidom ili pak oči čija je slika svijeta, njihovo duševno zrcalo, zamućena i nejasna. Možda su i razmišljali, zamislili  ne samo lijepe oči, već i oči s jasnim i dobrovidećim pogledom. Jer, budimo iskreni, tko bi uopće mogao zamisliti i tko bi htio zamućenu sliku, makar i nematerijalne duše? Tko bi htio zamućenu sliku svojeg pogleda na svijet? Reći ćete – nitko! I bio bi to točan odgovor. Naravno, osim za one koji se kao po nekom pravilu mire sa činjenicom da nakon četrdesete godine života nema ničeg normalnijeg od „produžavanja ruku“ i udaljavanja teksta od svojih očiju, koliko god ide, koliko god su nam ruke duge, dok se oko ili njegova prirodna leća opet ne akomodira i slova uhvati jasnoćom vida. Tobože nema ničeg normalnijeg nego oko 45. godine života gledati tekst udaljen od očiju skoro metar, jer, kao, svi mi kad-tad moramo postati žrtve starenja očiju.


Specijalna bolnica SVETI VID poznata je svjetska adresa na koju se upućuju
pacijenti iz raznih krajeva i zemalja kako bi pronašli najoptimalnije rješenje problema s vidom.

Linijom manjeg otpora svi ćemo pod tim dojmom godina jednostavno kupiti dioptrijske naočale, koje ćemo bezbroj puta skidati i stavljati kako budemo nešto čitali ili gledali. Pri tomu nam nije važno što je riječ o staračkoj dalekovidnosti, a riječ je o još relativno mladim ljudima, i što ta nemogućnost akomodacije prirodne biološke leće ima i svoju dijagnozu – prezbiopija.

Staro oko podmlađuje se implantacijom leće

Prezbiopija na grčkom znači „staro oko“. Od starih se Grka, međutim, mnogo toga promijenilo, a oftalmologija je velikim koracima modernizirana i odlučna spasiti vid koliko je to god više moguće. A moguće je!

Stručnjaci Specijalne bolnice SVETI VID svjetski su lideri u oftalmologiji ne samo na ovim prostorima, već i u europskim i svjetskim razmjerima. Kad je prije više od 20 godina, ovu renomiranu ustanovu osnovao njezin generalni direktor, gospodin Svetozar Dragović, vodio se idejom i mišlju da se bespoštedno zalaže i bori za ljudski vid, za zdrave oči, za jasnu kristalnu sliku koju te oči žele vidjeti. Na tom svojem putu, svih ovih godina, u klinici SVETI VID ne priznaju nikakve predrasude: naprotiv, ruše i odbacuju zastarjele i neefikasne metode liječenja očiju – od onih u dječjoj dobi do, eto, i ovih koje pogađaju sve nas u godinama koje dolaze.

  SVETI VID – za pogled bez ograničenja i katarakte

„U našoj klinici imamo ekskluzivnu mogućnost korekcije  dioptrije u prezbiopiji i idealan izbor kod operacije katarakte – ugradnjom najnovije generacije leća – premium intraokularne leće produbljenog fokusa, tzv. SYNERGY leće za korekciju prezbiopije“ – saznajemo od dr.sc. Marine Dragović, medicinske ravnateljice  SVETOG VIDA. „Prednost u odnosu na dosadašnje mogućnosti jest široki obujam fokusa jasnog vida, kontinuirano, bez „praznine“ između fokusa od daljine ka blizini od 33 cm“ –  objašnjava dr.sc. Dragović.

„Specijalna bolnica SVETI VID, kao vodeća oftalmološka ustanova u Beogradu i okruženju, poznata je svjetska adresa na koju se upućuju pacijenti iz raznih krajeva i zemalja radi pronalaženja najoptimalnijih rješenja problema s vidom. Elitna kirurgija oka tu ne postaje nedostupna širem krugu pacijenata, već se kao ekskluzivna i visokostručna približava pacijentima i dostupna je svima koji žele ulagati u svoje zdravlje…“

SYNERGY leća idealna je za pacijente s kataraktom i one koji ne žele  naočale za blizu, srednju distancu i daljinu. Suvremena oftalmologija, dakle, pruža mogućnost da se prezbiopija riješi i da se postigne povratak vida „kao u mladosti“, bez potrebe da se koriste naočale.

Podsjetimo da je prezbiopija progresivno stanje oka, koje se manifestira pojavom poteškoća pri čitanju na blizinu i otežanog fokusiranja na objekte bliže oku. Vid na blizinu postaje zamućen i to se pogoršava nakon 40. godine života. „Prezbiopija nastaje zbog slabljenja i gubitka akomodativne sposobnosti prirodne biološke leće“, objašnjava nam također dr.sc. Marina Dragović. U godinama kad se počne javljati potreba za dodatnim naočalama na blizinu, kirurška procedura i implantacija multifokalnih leća  daje kvalitet vida kakav je postojao u mladosti, tvrde stručnjaci Specijalne bolnice SVETI VID.

Katarakta – vodeći uzrok sljepila u svijetu

Katarakta kao stanje zamućenja biološke leće vodeći je uzrok sljepila u svijetu, na sreću privremenog, koje se rješava operacijom. Kirurgija katarakte je danas već uveliko refraktivna procedura, što znači da se operacijom katarakte i implantacijom odgovarajućih intraokularnih leća može korigirati dioptrija.

Danas postoje velike mogućnosti za izbor najoptimalnijih intraokularnih leća, navodi dr.sc. Marina Dragović, čime se taj problem pretvara čak u prednost, ali samo u slučaju i uz uvjet da je kirurgija oka visokokvalitetna i da je ne izvode početnici i priučeni kirurzi, upozorava direktor Specijalne bolnice SVETI VID Svetozar Dragović.

Dr. sc. Marina Dragović i prof. dr. sc. Pavel Rozsival  dio su elitnog  kirurškog tima u klinici SVETI VID.

Elitna kirurgija oka dostupna svima

Ovu vrstu elitne kirurgije, kako bi se dobio maksimum, mogu raditi samo najiskusniji i posebno odabrani kirurzi. Specijalna bolnica SVETI VID, kao vodeća oftalmološka ustanova u Beogradu i okruženju, poznata je svjetska adresa na koju se upućuju pacijenti iz raznih krajeva i zemalja radi pronalaženja najoptimalnijih rješenja problema s vidom. Elitna kirurgija oka tu ne postaje nedostupna širem krugu pacijenata, već se kao ekskluzivna i visokostručna približava pacijentima i dostupna je svima koji žele ulagati u svoje zdravlje, u svoje oči, u svoj besprijekoran i zdrav pogled.

Dostupna je svima koji žele pogled bez ograničenja. Takav pogled kreiraju stručnjaci Specijalne bolnice SVETI VID, Dobračina 27, BEOGRAD
(+381 11) 328 37 37,
(+381 69) 328 37 37
hospital@svetivid.com
www.svetivid.com

Tekst: Dolores Hrženjak